4 redenen om tv te kijken

1 Yuppen

Wall Street

RTL 7, 20.30-22.50u.

Aanklacht tegen het egoïstische yuppenbestaan in de jaren 80. Portret van het moderne beursbedrijf en een leerzame les in handelen met voorkennis en in beursovervallen. Met Charlie Sheen als jonge effectenmakelaar en een meesterlijke Michael Douglas als zijn duivelse leermeester Gordon Gekko. Douglas kreeg een Oscar voor deze rol. Filmstudio 20th Century Fox wil deze herfst een vervolg op Wall Street opnemen. Regisseur Oliver Stone en acteur Michael Douglas hebben al getekend; beurstycoon Gordon Gekko keert dus terug. (Oliverv Stone, 1987)

2 consumenten

Keuringsdienst van Waarde: Pesto

Ned. 3, 21.55-22.30u.

De potjes pesto zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse koelkast. Lekker bij alles, denken wij. Volgens de Italianen hoort het alleen maar in de pasta. En natuurlijk vers gemaakt. Hoe echt smaakt ons potje pesto eigenlijk nog? De Keuringsdienst van Waarde gaat op onderzoek uit in Italië.

3 documentaire

Holland Doc: Ondertussen in Nederland: Yvette

Ned. 2, 22.56-23.55u.

De documentaire volgt anderhalf jaar lang het meisje Yvette, een 16-jarige vmbo-leering uit Nieuwegein. Ze is een Lonsdale-meisje – gewoon omdat ze houdt van haar land – dat niet wil deugen, volgens school en ouders en ook nog zwanger blijkt te zijn.

4 Sean Connery

The Name of the Rose

BBC 1, 0.40-2.45u.

Verfilming van het boek van Umberto Eco, die voornamelijk leunt op het acteerwerk van Sean Connery als monnik William of Baskerville, die moorden oplost in een middeleeuws klooster. (Jean-Jeaques Annaud, 1986)