Zware aanslag Lahore

Bij een zware aanslag op het hoofdkwartier van politie in de Pakistaanse stad Lahore zijn vanmorgen zeker 22 mensen omgekomen en bijna 300 mensen gewond geraakt. Ook het naastgelegen kantoor van de militaire inlichtingendienst ISI werd getroffen. Het is een van de zwaarste aanslagen in Pakistan dit jaar.

Gewapende mannen openden het vuur op de gebouwen, waarna ze hun met explosieven beladen auto lieten ontploffen. Een gebouw van het politiebureau werd volledig verwoest. Vanmiddag waren reddingwerkers nog bezig om slachtoffers onder het puin vandaan te halen. Tot in de wijde omtrek was er schade aan gebouwen. In een ziekenhuis vielen twintig gewonden doordat de plafonds van de operatiekamers instortten.

Er zijn twee arrestaties verricht. De regering heeft de aanslag toegeschreven aan de Talibaan, die wraak zouden willen nemen voor het offensief in de Swat-vallei. In maart, voordat die operatie begon, hebben militanten in Lahore aanvallen uitgevoerd op het Sri-Lankese nationale cricketteam en de politieacademie. Het aantal ontheemden door het offensief in Swat is opgelopen tot 2,4 miljoen. (AP, Reuters)