Wielrenner Valverde daagt ook WADA

MADRID. De Spaanse wielrenner Alejandro Valverde sleept in de strijd tegen zijn schorsing vanwege doping ook het wereld-antidopingbureau WADA voor de rechter. Zijn management heeft dat gisteren bekendgemaakt. Eerder liet Valverde weten dat hij stappen onderneemt tegen het rechters van het antidopingtribunaal van het Italiaanse olympisch comité CONI. Die instantie heeft Valverde voor twee jaar geschorst omdat hij betrokken zou zijn bij de zaak rond de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Hij mag twee jaar geen wedstrijden rijden op Italiaans grondgebied. Hij mist hierdoor de Ronde van Frankrijk, omdat de Tour dit jaar ook Italië aandoet. Valverde schakelde ook al het internationale sporttribunaal CAS in om zijn schorsing ongedaan te krijgen. Hij won afgelopen zondag de Ronde van Catalonië. In Spanje mag hij wel fietsen.