VN slaan alarm over situatie in Pakistan

Islamabad. De VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR en mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) hebben gisteren alarm geslagen over de situatie in het noordwesten van Pakistan. Het Pakistaanse leger is bezig met een offensief tegen de Talibaan in de regio, waardoor volgens de VN deze maand bijna 2,4 miljoen mensen op de vlucht zijn geslagen. HRW dringt aan op opheffing van het uitgaansverbod, zodat voedsel, water en medicijnen voor de achterblijvers in het gebied kunnen worden gedropt. ”De regering kan niet toestaan dat de lokale bevolking zonder voedsel, schoon water en medicijnen komt te zitten als een tactiek om de Talibaan te verslaan”, zei HRW-woordvoerder Brad Adams. Aangenomen wordt dat in de Swatvallei en omliggende districten tienduizenden burgers vastzitten. ”Er dreigt een humanitaire catastrofe”, aldus Adams.