Sanyo Xacti: filmen in HD en 10 megapixel foto’s

HD-camera’s beginnen nu aantrekkelijke prijzen te krijgen. Zo ook de Sanyo Xacti VPC-CG10, een highdef-videocamera en 10 megapixel fototoestel. De pistoolgreep doet het ergste vermoeden. Is dit een vuistvuurwapen, of de infraroodscanner van de kassadame? Het is de Sanyo Xacti VPC-CG10, een camera waarmee je tegelijkertijd 10 megapixel foto’s schiet en filmpjes in high definition-kwaliteit

Sany Xacti VPC-CG10

Sany Xacti VPC-CG10Sany Xacti VPC-CG10

HD-camera’s beginnen nu aantrekkelijke prijzen te krijgen. Zo ook de Sanyo Xacti VPC-CG10, een highdef-videocamera en 10 megapixel fototoestel.

De pistoolgreep doet het ergste vermoeden. Is dit een vuistvuurwapen, of de infraroodscanner van de kassadame? Het is de Sanyo Xacti VPC-CG10, een camera waarmee je tegelijkertijd 10 megapixel foto’s schiet en filmpjes in high definition-kwaliteit maakt. Een dubbele camera, zodat je op vakantie geen twee toestellen meer hoeft mee te zeulen.
Filmen gaat tegenwoordig op flashkaartjes. Op 1 GB past net geen 9 minuten video HD-video (720p) en het grootste 32 GB kaartje kost ongeveer 100 euro. De camera zelf kost maar 225 euro op internet. Schakelen tussen foto en film gaat eenvoudig. Het instellen van de menu’s kost wel even tijd, maar de beeldkwaliteit is een stuk beter dan die eenvoudig te begrijpen Flip Mino HD die het Hebben-team onlangs testte.

Zoomen (5x optisch) gaat best goed en de HD-opnames zijn scherp, mits je dat niet in het donker of in de schemering doet veelt of de camera te veel beweegt.  Bij de foto’s valt op dat die kleine flitser het aardig doet, maar houd er wel rekening mee dat de autofocus niet zo snel werkt. Voor dit geld mag je geen state of the art verwachten, wel een handige alleskunner. Hup, mee op vakantie.

Specificaties:

  • 5x optische zoom
  • CMOS sensor 10,666 megapixel
  • 1280×720 pixels video
  • 3 inch scherm
  • 171 gram
  • AV-out: composiet
  • USB 2.0
    • Marc Hijink