'Samenwerken is moeilijk, maar heel belangrijk'

None

„Ik ben in 1994 uit Zaïre naar Nederland gekomen en heb asiel aangevraagd. Ik heb inmiddels de Nederlandse nationaliteit en stemmen is mijn recht. Ik wil mijn opinie geven. Zelf ben ik lid van de Fryske Nasjonale Partij, maar landelijk en Europees stem ik op de PvdA. De politiek van die partij is sociaal en reëel en dat is belangrijk in tijden van crisis. Samenwerken is heel moeilijk, maar het is verschrikkelijk belangrijk. Je moet realistisch zijn over Europa, maar de toekomst van Europa begint nú en dus moet je gaan stemmen. We moeten iets doen.

„Het probleem is dat de politiek niet goed met de mensen praat. Ze leggen Europa niet duidelijk uit. Daarom heeft Nederland ook tegen de Europese Grondwet gestemd. Mensen zijn niet dom, je moet ze niet als kleine kinderen behandelen.

„De toekomst ligt bij samenwerking tussen de drie grote machtsblokken Amerika, China en Europa. Amerika is een sterke partner. Ons land heeft economisch nog steeds een goede reputatie. Het is een klein land dat met beide benen op de grond staat. Het is geen België. Bedenk goed: het is hier dertig keer beter dan waar ik vandaan kom.”