Pöttering tegen toetreding Turkije

Rotterdam. Als ik goed tel, is een meerderheid van het Europees Parlement vóór toetreding van Turkije, zei de voorzitter van het Europees Parlement Hans-Gert Pöttering. Maar zelf is hij tegen. ”Persoonlijk heb ik een andere mening: het is mijn diepe overtuiging dat - politiek, cultureel, financieel en geografisch - het te veel zou zijn om Turkije als lid van de Europese Unie te hebben.” Pöttering kreeg gisteren een spervuur aan vragen tijdens de tijdens de livechat voor webbezoekers van nrc.nl en van de sites van Der Spiegel International en de Deense krant Politiken. De Duitse voorzitter van het Europees Parlement zei in antwoord daarop verder dat hij voorstander is van een Europawijd referendum over het Verdrag van Lissabon, ware het niet dat nationale grondwetten dat onmogelijk maken.

Lees de chat met Pöttering na via nrc.nl/europa