Overige films

Suspect (Peter Yates, 1987, VS). Thriller schetst en passant een saillant sociologisch portret van Washington D.C. maar kent een minder overtuigend plot. Cher is een afgesloofde pro-deo-advocaat. Rechtbankjurylid Dennis Quaid helpt haar de onschuld te bewijzen van de dakloze, dove Vietnamveteraan Liam Neeson. RTL8, 20.30-22.50u.

About Schmidt (Alexander Payne, 2002, VS). Jack Nicholson is verrukkelijk als grumpy old Warren Schmidt in film over het tussenstadium tussen pensioen en dood. Voor Schmidt is het leven afgelopen op het moment dat de klok zijn laatste werkdag voorbij tikt en zijn symmetrische leventje wordt ingeruild voor de chaos van zijn laatste levensfase. Veel wrange humor over de pijnlijke aanpassingen die ouderdom met zich meebrengt. Canvas, 20.50-22.55u.

Beowulf (Graham Baker, 1999, VS). Opgepoetste en naar de toekomst verplaatste verfilming van oud-Engels heldendicht over halfgod Beowulf, die strijdt tegen het kwaad. Met Christopher Lambert. RTL7, 22.20-24.00u.

It Runs in the Family (Fred Schepisi, 2003, VS). Vier leden van de familie Douglas – Michael, Kirk, Cameron en Diana – spelen in staaltje ijdele, mogelijk therapeutische soap over disfunctionele familie. BBC1, 0.50-2.35u.