Orlando dicht bij basketbalfinale na zege op Cleveland

De basketballers van Orlando Magic hebben vannacht een 3-1 voorsprong genomen in de strijd om een plaats in de finale van de NBA. De ploeg versloeg Cleveland Cavaliers in het vierde duel in de verlenging met 116-114 en heeft nog maar één zege nodig om zich voor de eindstrijd te plaatsen. Dwight Howard was de beste speler bij Orlando. Hij maakte tien punten in de extra tijd. LeBron James toonde bij de Cavaliers met 44 punten opnieuw zijn waarde. Met twee rake vrije worpen in de slotseconde zorgde James er voor dat het duel werd verlengd. ”Nu is het de tijd dat we het afmaken. We hebben aangetoond dat we killers zijn”, zei Howard na afloop. De tuchtcommissie van de NBA heeft coach Phil Jackson van Los Angeles Lakers een boete van 25.000 dollar (18.500 euro) opgelegd vanwege openlijke kritiek op de scheidsrechters, zo werd gisteren bekend. Jackson wond zich maandag op over de leiding tijdens de vierde wedstrijd om de finale in de NBA tegen Denver. De Lakers verloren het duel.