Meer zon

De komende dagen vormt zich een hogedrukgebied boven de Noordzee. Regenstoringen blijven daardoor op afstand en de zon krijgt veel ruimte. De temperatuur gaat omhoog.

Vanavond is van de weersverbetering nog weinig te merken. Het regent en er staat veel wind. In het noordelijk kustgebied waait een krachtig tot harde zuidwestenwind met af en toe stevige windstoten. Later in de nacht neemt de wind merkbaar af, wordt het droog en klaart het uiteindelijk op. Het wordt minimaal 10 tot 13 graden.

Morgenochtend breekt de zon geregeld door en ook in de middag is er ruimte voor zon. Wel ontstaan er landinwaarts flink wat stapelwolken die vooral in het oosten van Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag de zon zo nu en dan lang afschermen. Maar regen valt er niet, en het wordt 15 graden op de Wadden tot 19 of 20 graden in de zuidoostelijke helft van het land.

Vrijdag tot en met zondag is het zonnig. De nacht naar vrijdag is overigens koud met in het binnenland lokaal een graad of 5. Overdag wordt het dagelijks iets warmer en met Pinksteren is het aan zee 20 tot 22 graden. Langs de oostgrens kan de temperatuur lokaal tot 25 graden oplopen.

Vanaf tweede Pinksterdag kan er lokaal een enkele (onweers)bui vallen, maar het zonnige, warme weer is daarmee nog niet voorbij.