Meer fraudes in bedrijfsleven door financiële crisis

Amsterdam. Het aantal fraudes binnen het bedrijfsleven neemt door de crisis toe. Dat stelde Ernst & Young gisteren bij de presentatie van een groot Europees fraudeonderzoek onder werknemers. Zelf verwerkt de fraudeafdeling van de accountantsorganisatie vooral zaken die te maken hebben met financiële administratie en informatievoorziening. ”We verwachten dat het werk in onze branche verder zal toenemen”, zei Kees aan de Wiel, directeur van de fraudeafdeling. In Nederland verwacht 31 procent van de ondervraagde werknemers een toename van fraude de komende jaren, tegen 55 procent van de werknemers Europabreed. De Nederlandse werknemers wijten de stijging aan de lagere controle door bezuinigingen en een verslechterde moraal in bedrijven. Dit komt volgens het onderzoek doordat werknemers ontslag vrezen.