Lach of ik schiet met mijn dubbele camera

None

Gadget

Sanyo Xacti VPC-CG10

dual camera

****

De pistoolgreep doet het ergste vermoeden. Is dit een vuistvuurwapen, of de infraroodscanner van de kassadame? Het is de Sanyo Xacti VPC-CG10, een camera waarmee je tegelijkertijd 10 megapixel foto’s schiet en filmpjes in high definition-kwaliteit maakt. Een dubbele camera, zodat je op vakantie geen twee toestellen meer hoeft mee te zeulen. 

Filmen gaat tegenwoordig op flashkaartjes. Op 1 GB past net geen 9 minuten video en het grootste 32 GB kaartje kost ongeveer 100 euro. De camera zelf kost maar 225 euro op internet. Schakelen tussen foto en film gaat eenvoudig. Het instellen van de menu’s kost wel even tijd.

Zoomen gaat best goed en de HD-opnames zijn haarscherp, mits je dat niet in het donker of in de schemering doet en de camera te veel beweegt. Bij de foto’s valt op dat die kleine flitser het aardig doet, maar houd er wel rekening mee dat de autofocus niet zo snel werkt. Hup, mee op vakantie.

Marc Hijink

Meer specificaties vind je op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink