Haarlemmermeer wil vliegtuigwrak weg

HOOFDDORP. Turkish Airlines moet binnen drie weken wrakstukken van de in februari verongelukte Boeing 737 weghalen uit een loods in Hoofddorp-Noord. Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer gisteren aan de luchtvaartmaatschappij laten weten. Vorige week werd bekend dat Turkish Airlines de opslag van de wrakstukken niet had gemeld bij de gemeente. De opslag kwam aan het licht toen bezoekers van een sportschool naast de loods door kerosinedamp last kregen van hun luchtwegen en hoofdpijn. Volgens de gemeente gebeurt de opslag zonder milieuvergunning, het bestemmingsplan voorziet er niet in en de scheidingswand tussen de loods en de sportschool is niet brandwerend genoeg. Als Turkish Airlines het wrak niet tijdig verplaatst, dreigt er een boete van 100.000 euro voor de vliegtuigmaatschappij.