grote bruine envelop

Wat je hier ziet is een studie. Een studie van het tentje dat ik wil opzetten in het Friese terpdorpje Hogebeintum. Daar zal ik vanaf zaterdag een week lang bivakkeren zonder contact met de buitenwereld. Probleem is echter dat ik geen tentje heb (vandaar de schetssituatie).

Nu kan ik me voorstellen dat er bij jou nog een tent op zolder ligt. Zo’n groen legertentje, waar je niets meer mee doet. Of in ieder geval volgende week niet. Dat zou mooi zijn, want dan kan ik ’m opzetten in de voortuin van Mary en Jaap Knip.

Afgelopen weekend heb ik bij ze aangebeld met het verzoek of ze me wilden helpen. Dat wilden ze en nu zijn ze dus mijn gastouders. Ze gaven me koffie, leenden me boekjes over de terp en vertelden me dat het terpdorpje waarschijnlijk niet de hechte gemeenschap is die ik had verwacht.

Dat is wel opvallend, want bij mij in Amsterdam-Oost, een echte Vogelaarwijk, heerst dan juist weer een echte dorpssfeer in de straat. On-danks de dealers om de hoek. Heb je een tent, meld het dan even via de website.

    • Chris Bajema