Achmea: 315 miljoen voor woekerpolis

Amsterdam. Verzekeraar Achmea gaat klanten met een woekerpolis compenseren. Klanten van Achmea, bekend van de merken Avéro, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis, zullen een tegemoetkoming krijgen als blijkt dat op de einddatum van hun verzekering de ingehouden kosten boven het vastgestelde maximum uitkomen. Anders dan bij verzekeraars als Delta Lloyd, Fortis, SNS Reaal en ING, is er geen akkoord bereikt over een schikking met de Stichting Verliespolis en de Stichting Woekerpolisclaim, die opkomen voor de belangen van polishouders. Achmea, dochter van verzekeringsconcern Eureko, zegt dat haar voorstel in lijn is met de afspraken die de stichtingen met andere verzekeraars heeft gemaakt. Volgens een woordvoerder kon geen overeenstemming worden bereikt over de nadere invulling op detailniveau.