7 redenen om uit te gaan

Poppetjes vrolijken de stad op
Poppetjes vrolijken de stad op

1 voetbal & dansen

De Derde Helft

Amsterdam: OT301. Tijd: 20.00-01.00u. Entree (tevens toto-inleg): 2,50 euro. www.voetblah.nl

Na de Champions League finale 2009 tussen Barcelona en Manchester United kun je dansen tijdens De Derde Helft. Deze wordt in goede banen geleid door dj collectief Het Arbitrale Trio.

2 operawandeling

Chinees meisje

Rotterdam: Theater Walhalla (vertrek- en eindpunt). Tijd: 21.00u. www.operadagenrotterdam.nl

Tijdens de Operadagen Rotterdam kun je dit jaar kennismaken met Chinese opera tijdens een wandeling op Katendrecht, ‘Chinatown van Rotterdam’. De voorstelling Chinees Meisje voert langs drie locaties aan het Deliplein die iets vertellen over verleden, heden en toekomst van Chinezen in Nederland en op De Kaap.

3 misdaad

Crime night

Amsterdam: Odeon. Tijd: 20.15-22.00u. Kaarten: 10 euro. www.koudbloed.nl

Het misdaadtijdschrift Koud bloed organiseert een avond vol misdaadentertainment. Met muziek, film, misdaadpoëzie en schrijversoptredens. Met onder andere Leo Blokhuis, Nico Dijkshoorn, Thea Moear, Aloys Oosterwijk, Joop van Riessen, Marcel van Roosmalen, Rob van Scheers, John Schoorl, Eva Maria Staal en F. Starik.

4 open mic

Rijmtijd

Utrecht: SJU jazzpodium. Tijd: 21.00u. Gratis. www.sjujazz.nl

Elke laatste woensdag van de maand in SJU: RijmTijd. Open mic sessies voor mc’s en muzikanten met een hiphop-vibe. Host: Tony Vito & The Powerful Leviathan. Dj’s: Piefpaf, Bramski & Reinvented.

5 muziek

Deerhunter

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.30u. Entree: 12 euro excl. lidm.www.myspace.com/deerhunter

Deerhunter (Atlanta, Georgia) is een band die moeilijk in een kader te passen is. Zelf omschrijven ze hun stijl als ‘ambient punk’, maar ‘krautrock’, ‘noise’, ‘art-rock’, ‘ambient’, ‘shoegaze’ en psychedelisch zijn ook van toepassing op hun muziek. Hun derde en meest recente album heeft als titel Microcastle/Weird Era Cont.

6 expositie

The London Police, 10 Years Later

Amsterdam: GO Gallery. T/m 21 juni, wo-za 12.00-18.00u, zo 13.00-17.00u. www.gogallery.nl

De graffiti-artiesten die opereren onder de naam The London Police verhuisden in 1998 naar Amsterdam om de straten van de hoofdstad op te vrolijken met hun ‘LADs’: vrolijke zwart-wit poppetjes die al snel een wereldwijd begrip werden. In de GO Gallery zijn een tiental nieuwe schilderijen te zien, die veelal over Amsterdam gaan. Verder wordt de ‘Every 20 Minutes - 7 Days - Photo Wall’ gepresenteerd, 1008 foto’s uit het leven van The London Police.

7 theater

Wunderbaum: Beer Tourist

Utrecht: Restaurant ’t Weeshuis. T/m 30 mei, 20.00u. Prijs: 12 euro. Taal: Engels. www.festivalaandewerf.nl

Twee Manchester United-supporters zijn naar de Oekraïne gereisd om goedkoop te kunnen zuipen, maar behalve de vrouwen deugt er niks.