5 redenen om tv te kijken

Iedereen aast op Cameron Diaz
Iedereen aast op Cameron Diaz

1 Finale

UEFA Champions League finale: FC Barcelona-Manchester United

Ned. 3, 20.15-23.15u.

Live verslag van de wedstrijd vanuit Stadio Olimpico in Rome. Manchester United verdedigt de titel, nadat de club vorig jaar won van Chelsea. Het belooft een prachtige wedstrijd te worden, met sterspelers als Messi, Henry, Eto’o, Ronaldo en Iniesta. Edwin van der Sar is vanavond de enige Nederlander op het veld.

2 Komedie

There’s Something About Mary

RTL 5, 20.30-22.45u.

Meerdere mannen – onder wie de zielige Ben Stiller en de foute Matt Dillon – azen op de ideale single Cameron Diaz. Met de beroemde scène waarin Diaz sperma als gel gebruikt. Van de regisseurs van Dumb and Dumber. (Peter & Bobby Farrely, 1998).

3 Thriller

Suspect

RTL 8, 20.30-22.50u.

Thriller schetst en passant een saillant sociologisch portret van Washington D.C. maar kent een minder overtuigend plot. Cher is een afgesloofde pro-deoadvocaat. Rechtbankjurylid Dennis Quaid helpt haar de onschuld te bewijzen van de dakloze, dove Vietnamveteraan Liam Neeson. (Peter Yates, 1987)

4 Quiz

Tussen de oren

Net 5, 20.30-21.30u.

Wetenschapsquiz met verrassende vragen, verwarrende filmpjes en vreemde experimenten. De gasten van deze negende aflevering zijn: Peggy Vrijens en Silvester Zwaneveld.

5 Er middenin

Lauren verslaat...

Veronica, 22.25-23.20u.

Presentatrice Lauren Verster gaat wereldwijd op zoek naar spraakmakende situaties. Ze zoekt daarvoor fotografen die voor een reportage op pad gaan en krijgt zo toegang tot een wereld die voor de meeste mensen gesloten blijft. Terwijl de fotograaf zijn werk doet, verslaat Lauren de mooie, avontuurlijke maar soms ook levensgevaarlijke situaties waarin ze terechtkomen. Vandaag: de Maharadja’s. De fotoreportage ervan wordt gepubliceerd in het juni-nummer van Watch Magazine.

De volledige programmagegevens staan op pagina 27.