vandaag

In het nieuws:

In Brussel komen de ministers van landbouw bij elkaar om over visproblemen te praten. De visvloot in de EU is te groot voor het aantal vissen in de zee.

Supermarktketen Albert Heijn presenteert in Amsterdam een nieuw eigen merk. Het zou om een vleesassortiment gaan dat tussen biologisch en gangbaar in zit.

In New York begint een rechtszaak tegen Shell. Het oliebedrijf zou betrokken zijn bij de executie van Nigeriaanse Ogoni-leider Ken Saro-Wiwa in 1995.

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) woont in Vietnam een conferentie bij over Europees-Aziatische samenwerking bij de bestrijding van de economische crisis. Zie twitter.com/maximeverhagen.

De Tweede Kamer overlegt over een wet die het houden van nertsen moet verbieden. De Bont voor Dieren biedt een petitie aan.

In Birma begint de rechtszaak tegen oppositieleider Aung San Suu Kyi die onderdak bood aan een Amerikaanse man die naar haar huis was gezwommen.

In Londen komen Nobelprijswinnaars en klimaatveranderingexperts bijeen om te praten over het verband tussen klimaatverandering en andere urgente mondiale ontwikkelingen.