Rellen India na aanval Wenen

Twee mensen zijn gisteren omgekomen bij hevige rellen en protesten in de Indiase deelstaat Punjab. De betogers, van wie de meesten tot de kaste van ‘onaanraakbaren’ behoorden, staken auto’s, winkels en een trein in brand. De autoriteiten hebben een avondklok ingesteld in een deel van Punjab. Er werden troepen naar de door geweld getroffen delen van de deelstaat gestuurd om de orde te herstellen. Aanleiding voor de rellen was een aanval van sikhs in een tempel in Wenen zondag. Daarbij kwam een geestelijke om en raakten vijf anderen ernstig gewond. Met messen en een vuurwapen vielen de mannen tijdens de dienst twee geestelijken aan. Bezoekers van de tempel probeerden hen te verdedigen. Volgens getuigen waren de aanvallers sikhs van een hogere kaste dan de tempelgangers. Zij zouden gezegd hebben dat de geestelijken het heilige boek, de Sri Guru Granth Sahib, hadden onteerd. (AP)