Overige films

Spy Game (Tony Scott, 2001, VS/Engeland). Op ouderwetse leest geschoeide, in 1991 gesitueerde spionagefilm grossiert in visuele krachtpatserij en mokerslagmontage. Vanuit het hoofdkantoor van de CIA halen Robert Redford en Brad Pitt herinneringen op aan avonturen op exotische locaties. RTL7, 20.30-22.50u.

Hanging up (Diane Keaton, 2000, VS). Mede door Nora Ephron (Sleepless in Seattle) geschreven tragikomedie met laatste rol van Walter Matthau. Lief en leed van zijn drie dochters die niet met en niet zonder elkaar kunnen: Diane Keaton, Meg Ryan en Lisa Kudrow. Veel en lange telefoongesprekken. Volgens deze krant een ondergewaardeerde variatie op Zus & zo van Paula van der Oest. RTL8,20.30-22.15u.

Jacknife (David Jones, 1989, VS). Robert de Niro legt het aan met Kathy Baker, de zus van vroegere Vietnamkameraad Ed Harris, die thans zijn verdriet met drank wegspoelt. Flashbacks tonen flitsen van het traumatische verleden in braaf, voor de hand liggend drama. BBC1, 0.25-2.05u.

Return to Oz (Walter Murch, 1985, VS). Ontmythologiserende moderne versie van The Wizard of Oz (1939). In onguur Oz laat Dorothy (Fairuza Balk) zich vergezellen door een kip. Morgen, BBC2, 12.15-14.00u.