Nadal verbetert record in Parijs, succes Sjarapova

PARIJS, 26 mei. - Tennisser Rafael Nadal heeft gisteren in de openingsronde van Roland Garros een record gebroken. Zijn overwinning op de Braziliaan Marcos Daniel betekende zijn 29ste zege op rij op Roland Garros. Door zijn zege op Roger Federer in de finale van 2008 was Nadal op gelijke hoogte gekomen met de Zweedse tennislegende Björn Borg, die zijn reeks tussen 1978 en 1981 realiseerde. Nadal verloor op het gravel van Parijs nog nooit een partij. Federer, de afgelopen drie jaar verliezend finalist in Parijs, versloeg gisteren de Spanjaard Alberto Martin in drie sets: 6-4, 6-3 en 6-2. De Russin Maria Sjarapova, na een blessure voor het eerst in een jaar weer op een groot toernooi, bereikte de tweede ronde na een zege op de Wit-Russische Anastasia Jakimova in drie sets: 3-6, 6-1 en 6-2. Vandaag moesten aan het einde van de ochtend de partijen als gevolg van regen worden stilgelegd.