Mail voor collega's van dader moorden

De man die in Zwijndrecht zijn twee kinderen en ex-vrouw om het leven bracht en daarna zichzelf, heeft zijn daad gemeld in een afscheidsmail aan collega’s. Kort daarvoor had hij in Bavel zijn vriendin gedood.

In zijn bericht, vanochtend gepubliceerd door dagblad De Telegraaf en weblog GeenStijl, schrijft de man geen andere uitweg te zien dan zijn ex en kinderen „mee te nemen”.

De 46-jarige man schrijft dat hij al enige tijd met de dood werd bedreigd. Toen zijn vriendin hem vertelde dat zij hem bedreigende brieven en sms’jes had gestuurd, ging hij „door het lint” en beroofde haar van het leven.

Daarna moet hij van Bavel naar Zwijndrecht zijn gereden, waar hij zijn 16-jarige zoon en 17-jarige dochter ombracht en zijn ex-vrouw, in hun woning aan de Boshuizen.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) is de afscheidsmail „vrijwel zeker” van de overleden man afkomstig. Justitie kan niet zeggen wanneer het bericht is verstuurd en of de collega’s de politie tijdig hadden kunnen waarschuwen. Volgens GeenStijl is de afscheidsmail gisternacht verzonden.

De man beschrijft ook in wat voor situatie hij de afgelopen twee jaar verkeerde. Hij scheidde van zijn vrouw, verhuisde en was depressief. Daarnaast heeft hij het in de brief over de geestelijke toestand van zijn ex-vrouw en kinderen, die volgens hem diep ongelukkig waren. Tot slot richt hij zich in de brief tot zijn collega’s, voor wie hij vriendelijke woorden heeft.

Hoe de vier gezinsleden in Zwijndrecht en de vrouw uit Bavel om het leven zijn gekomen, is nog niet bekend. In de afscheidsbrief schrijft de man dat hij niet aan een pistool kon komen en daarom een mes als wapen heeft gebruikt.

Toen de politie de woning in Zwijndrecht gisterochtend binnenviel, was de man nog in leven. Ondanks reanimatiepogingen overleed hij even later. Agenten troffen ook een dode hond aan. Alle slachtoffers zijn inmiddels uit het huis gehaald. De burgemeester van Zwijndrecht zei geschokt te zijn door het incident. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.