'Laat Geert Wilders maar lekker trappen'

Tineke de Graaff (66), gepensioneerd lerares uit Scheveningen.

„Ik ga op 4 juni zeker stemmen, op de PVV. Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in politiek, maar ik heb mijn hele leven te horen gekregen dat ik mijn stem niet verloren mag laten gaan. Dat doe ik dus niet.

„Ik ben met pensioen, ik heb mijn hele leven hard gewerkt als lerares kantoorpraktijk en machineschrijven. Dat klinkt toch veel beter dan typen? Vandaag ben ik een dagje uit met mijn dochter. Het is mooi weer dus we nemen het ervan.

„Ik ben voor de PVV. Wilders zegt dat we over vijftig jaar een moslimland zijn. Dat vind ik eerlijk gezegd een doodeng idee. Dus laat hij maar lekker trappen. Wij zijn als Nederland zo’n klein rotlandje maar we hebben altijd overal zó’n grote mond over. Gastarbeiders zijn hier heus wel welkom, maar ze moeten er in heel Europa gewoon na twee jaar worden uitgezet. Zo denk ik erover.

„Ik ga wel stemmen, maar op Brussel heb ik totaal geen zicht. Ik zie af en toe die Neelie Kroes een gil geven. Ik heb geen idee of Brussel zich te veel met ons bemoeit, maar ik stem gewoon voor een ander beleid tegen buitenlanders. Ik heb niks tegen moslims, maar dan in hun eigen land.”