Frisser

Na het noodweer van vannacht is het de komende dagen rustiger maar wel frisser. De stevige onweersbuien die van zuid naar noord over het land trokken waren veelal kort en fel, maar in het westen regende en donderde het langdurig. Vooral in Noord- en Zuid-Holland viel veel regenwater waardoor wegen tijdelijk werden afgesloten.

Tijdens buien rukten windstoten tot 100 km/uur takken van de bomen. Langs de A12 bij Woudenberg werden zelfs hele bomen ontworteld waardoor de weg tijdelijk werd afgesloten. In het westen van Brabant vielen hagelstenen van 5 cm doorsnee naar beneden.

Vandaag vielen ook nog een paar, minder heftige, buien en waaide het stevig. Vanavond klaart het vanuit het westen op steeds meer plaatsen op. Tijdens de vrijwel heldere nacht naar woensdag koelt het af naar een graad of 9.

Naast zonnige perioden morgenochtend ontstaan ook stapelwolken waar in het noordoosten een buitje uit kan vallen. Het wordt 15 tot 18 graden bij een stevige zuidwestenwind. 's Middags nemen de wolken vanuit het westen toe met vooral ‘s avonds wat regen. Donderdag is droog en zonnig met iets hogere temperaturen.

Ook flink wat zon op vrijdag en tijdens het Pinksterweekend. Met een wind uit noordelijke richtingen wordt het 18 tot 21 graden.