Duitse regering wil deze week besluit nemen over Opel

Berlijn, 26 mei. - De Duitse regering wil deze week duidelijkheid scheppen in de overnamestrijd rond autoproducent Opel. Dat zei een regeringswoordvoerder gisteren. Morgen moet in een topontmoeting tussen bondskanselier Angela Merkel, alle betrokken ministers en de minister-presidenten van de vier Duitse deelstaten waar Opel fabrieken heeft, worden besloten welke partij de steun van de overheid krijgt. Bij die vergadering zijn volgens Duitse media ook de topmannen van de bedrijven die Opel willen kopen en vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering aanwezig. Het Amerikaanse moederconcern General Motors (GM) en de Amerikaanse regering beslissen uiteindelijk wie Opel mag overnemen. Geen van de kandidaten kan echter buiten de steun van de Duitse regering, die Opel bij een overname met miljarden staatssteun zal bijstaan. Volgens de woordvoerder praat de regering nog altijd met drie partijen: Fiat, auto-onderdelenfabrikant Magna en investeerder RHJ.