De Pilotenbril

Ray-Ban verkoopt de meeste zonnebrillen ter wereld. Het is zelfs zo, dat er in Iran geen woord bestaat voor zonnebril, elke variant wordt simpelweg Ray-Ban genoemd. Dit type model: RB3362 wordt in Nederland het meest gedragen. Het is afgeleid van het eerste model dat Ray-Ban in 1937 gefabriceerde, oorspronkelijk bedoeld voor de luchtvaart. Piloten in Amerikaanse luchtmacht maakten daar gretig gebruik van.

„Als je een beetje geld hebt, is dit een bril waar je levenslang plezier van kunt hebben”, zegt stylist Sonny Groo. „Hij is niet zo groot als de originele, wat hem iets veiliger maakt. Toch houdt hij een tijdloos karakter, ik zou hem wel dragen.”

Vele anderen gaan Sonny Groo voor, zelfs president Barack Obama is veelvuldig gefotografeerd met een Ray-Ban op. En wie wil er nu niet dezelfde zonnebril als Barack?

Alma Mathijsen

In de rubriek ‘Wie heeft hem niet?’ bekijkt Alma Mathijsen met een stylist de meest verkochte kledingstukken van verschillende winkels.

    • Alma Mathijsen