Componist Toebosch (93) overleden

De componist en organist Louis Toebosch is vrijdag op 93-jarige leeftijd in Tilburg overleden. Toebosch was zijn leven lang op vele wijzen actief in het muziekleven van Limburg en Brabant, als koordirigent in Maastricht, als dirigent van het Tilburgs Symfonie Orkest, als oprichter van het koor Orlando di Lasso en als docent aan de conservatoria van Maastricht en Tilburg. Van 1965 tot 1974 was Toebosch directeur van het Brabants Conservatorium in Tilburg. Toebosch, leerling van Hendrik Andriessen in Utrecht en Charles Hens in Luik, was een befaamd virtuoos organist en improvisator. Als componist was hij vooral zeer actief voor het plaatselijke en regionale muziekleven. Hij schreef meer dan 200 werken voor orkest, koor (wereldlijk en geestelijk), orgel, kamermuziekensembles en harmonie- en fanfareorkesten.