Boerenprotest tegen lage prijzen

Boerenprotest tegen lage prijzen Solesmes, 26 mei. Melkveehouders blokkeren de ingang van een melkfabriek in Solesmes in midden-Frankrijk. De boeren protesteren tegen de lage melkprijs. Boeren willen dat de Europese Unie ingrijpt omdat vrijwel alle boeren met verlies draaien. De Europese landbouwministers, gisteren bijeen in Brussel, willen echter geen speciale maatregelen nemen voor de melkveehouders. Wel mogen lidstaten de subsidies aan boeren vervroegd uitbetalen. Normaal hebben die betalingen pas aan het eind van het jaar plaats. Foto AFP An employee of Bel looks at wastes blocking the entrance of the dairy company in Solesmes, center France, during a demonstration of dairy farmers, early on May 25, 2009, to denounce falling milk prices which have halved on average in Europe in the past 18 months. A number of EU nations have called for milk production quotas slated for removal to be kept in place for now, saying the sector is fighting for survival because of plunging prices. AFP PHOTO Jean François MONIER
Boerenprotest tegen lage prijzen Solesmes, 26 mei. Melkveehouders blokkeren de ingang van een melkfabriek in Solesmes in midden-Frankrijk. De boeren protesteren tegen de lage melkprijs. Boeren willen dat de Europese Unie ingrijpt omdat vrijwel alle boeren met verlies draaien. De Europese landbouwministers, gisteren bijeen in Brussel, willen echter geen speciale maatregelen nemen voor de melkveehouders. Wel mogen lidstaten de subsidies aan boeren vervroegd uitbetalen. Normaal hebben die betalingen pas aan het eind van het jaar plaats. Foto AFP An employee of Bel looks at wastes blocking the entrance of the dairy company in Solesmes, center France, during a demonstration of dairy farmers, early on May 25, 2009, to denounce falling milk prices which have halved on average in Europe in the past 18 months. A number of EU nations have called for milk production quotas slated for removal to be kept in place for now, saying the sector is fighting for survival because of plunging prices. AFP PHOTO Jean François MONIER AFP