`Berlusconi loog over 18-jarige vriendin`

Rome. Silvio Berlusconi ”moet de waarheid vertellen”. Hij moet antwoorden op de tien vragen die het dagblad la Repubblica stelde over zijn relatie met de 18-jarige Noemi Letizia. Dat vindt de leider van de grootste oppositiepartij van Italië. Berlusconi weigerde tot nu toe te antwoorden. Maar de privé-escapades van de premier zijn sinds dit weekeinde een politieke kwestie. Aanleiding is een interview met de ex-vriend van Letizia in la Repubblica . Gino Flaminio stelt zijn geliefde te hebben verloren door de Italiaanse premier. Volgens Gino is Noemi tijdens de jaarwisseling een week te gast geweest in de vakantievilla op Sardinië van ”Papi``, zoals zij Berlusconi noemt. Er zouden dertig tot veertig meisjes zijn geweest. Berlusconi heeft bevestigd dat Noemi bij hem was in Sardinië. La Repubblica stelt dat ”Silvio Berlusconi keer op keer publiekelijk heeft gelogen. In een Angelsaksisch land zou een vergelijkbare affaire tot een afzettingsprocedure leiden”.