Bedrijven kunnen uit pensioenfonds

Amsterdam, 26 mei. - Duizenden bedrijven krijgen de mogelijkheid om per direct over te stappen naar een ander pensioenfonds. Volgens de wet zijn ze momenteel verplicht aangesloten bij hun huidige pensioenfonds. Door de slechte beleggingsresultaten over 2008 kunnen ze nu overstappen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen. Bij veertien van de 59 bedrijfstakfondsen komt de verplichtstelling te vervallen. Dat is het grootste aantal sinds de beleggingstoets, de zogenoemde Z-score, in 1998 werd ingevoerd. ”Technisch is het mogelijk om nu over te stappen voor deze bedrijven, maar het alternatief is veel duurder. Je moet dan een afkoopsom betalen en dat kost de werkgever enorm veel geld”, aldus de woordvoerder van de VB.