ABN Amro: 2009 zal nog steeds een moeilijk jaar worden

Amsterdam. Ondanks enkele lichtpuntjes in de eerste drie maanden van dit jaar, verwacht ABN Amro nog altijd dat 2009 ”een moeilijk jaar” zal worden. Dat bleek uit de toelichting die financieel directeur David Cole gisteren gaf op de resultaten van de bank in het eerste kwartaal. Versterking van de liquiditeits- en vermogenspositie van de groep, een ”stabiele operationele basis”, herstel van winstgevendheid, een lichte groei van de kredietverlening en van het beheerd vermogen bij de Nederlandse tak, hebben de economische zorgen voor de nabije toekomst niet kunnen wegnemen. De presentatie van de kwartaalcijfers kenmerkte zich door onduidelijkheden over het onderscheid tussen het `oude` ABN Amro - de `groep` die nog altijd in afwachting is van ontvlechting tussen de drie aandeelhouders Royal Bank of Scotland, de Spaanse bank Santander en de Nederlandse staat - en wat specifiek de situatie is bij ABN Amro Nederland.