vandaag

In het nieuws:

Voor het gebouw van het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag houdt de verdediging van de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic een persconferentie over de vermeende ‘Holbrooke-deal’. Op een militaire basis bij de Amerikaanse stad Dayton werd in 1995 onder leiding van de diplomaat Richard Holbrooke onderhandeld over een vredesakkoord voor Bosnië. Daar zou Karadzic met Holbrooke de afspraak hebben gemaakt dat hij niet door het VN-hof vervolgd zou worden als hij zijn positie als politiek leider zou opgeven.

Eveneens in Den Haag opent GroenLinks-leider Femke Halsema een klimaat- en milieuopleiding.

In het Amsterdamse café Welling achter het Concertgebouw zijn buurtbewoners om 16.00 uur aanwezig bij een bijeenkomst tegen uitbreiding van de horeca in het Vondelpark.

Prinses Laurentien viert vandaag haar 43ste verjaardag.

In Leeuwarden houdt de Noordelijke Hogeschool de bijeenkomst ‘De Europese Unie en het Europees hoger onderwijs’. D66-fractievoorzitter Pechtold is aanwezig, evenals D66-kandidaten voor het Europees Parlement.

In de VS is het Memorial Day. Op de laatste maandag in mei worden traditioneel alle Amerikaanse militairen geëerd die in oorlogen hebben gevochten. Vanwege Memorial Day is de Amerikaanse effectenbeurs gesloten.