Susan Boyle staat nu in de finale

Londen, 25 mei. - De Schotse amateurzangeres Susan Boyle gaat door naar de finale in de talentenjacht Britain`s got talent van de Britse commerciële tv-zender ITV. Ze zegevierde gisteravond in de eerste van vijf voorrondes die deze week worden uitgezonden. De grote finale is zaterdag. De 48-jarige Boyle werd vorige maand na haar optreden in een van de auditie-uitzendingen een wereldwijde sensatie. Haar clip op YouTube is meer dan 58 miljoen keer bekeken. Haar succes met het lied I dreamed a dream uit de musical Les Misérables werd mede toegeschreven aan haar onopgesmukte verschijning. Gisteravond zong ze de hit Memory uit de musical Cats. Volgens de meeste commentaren zagen haar kapsel en haar jurk er ditmaal beter uit. Op de vraag of de spanning haar tijdens het optreden niet te veel was geworden, antwoordde ze: ”Wat voor spanning? Ik heb genoten. Ik zou het zó weer doen.” De hoofdprijs die zaterdag wordt uitgereikt, bestaat uit een optreden in de Royal Variety Performance, de jaarlijkse variétéshow ten overstaan van de koninklijke familie, en een cheque van 100.000 pond.