Overige films

National Treasure (John Turteltaub, 2004, VS). Plottechnische idiotie en nagelbijtende spanning gaan hand in hand in crypto-religieus-historische avonturenthriller waarin kunsthistorici, schatzoekers, vrijmetselaars en de Amerikaanse geheime dienst achter een Tempeliersgeheim aanzitten. De aanwijzingen voor de ontknoping van het Grote Geheim zijn te vinden op uiteenlopende documenten als 100-dollarbiljetten en de Onafhankelijkheidsverklaring. In het stelen van deze documentan gaat voor hoofdrolspeler Nicholas Cage veel tijd zitten. BBC1, 18.00-20.00u.

Firewall (Richard Loncraine, 2006, VS). In doorsneethriller wordt computerdeskundige Harrison Ford door schurken o.l.v. Paul Bettany gedwongen mee te werken aan een digitale bankroof. SBS6, 20.30-22.45u.

Two for the Money (D.J. Caruso, 2005, VS). Gokkersfilm is gebaseerd op de authentieke lotgevallen van American Football-speler Brandon Link, die na een knieblessure gedwongen een punt zette achter zijn sportcarrière en vervolgens furore maakte bij een 0900-nummer voor goktips, omdat hij zo’n 80 procent van de wedstrijdresultaten juist wist te voorspellen. In de film wordt hij voor het karretje gespannen van de gokverslaafde zakenman Al Pacino. BBC1, 0.15-2.10u.