NBA: Orlando verslaat Cleveland opnieuw

De basketballers van Orlando Magic hebben vannacht weer een voorsprong genomen in de finale van de Eastern Conference. De formatie uit Florida won voor eigen publiek met 99-89 van Cleveland Cavaliers en bracht daarmee de stand in de best-of-seven op 2-1.

De beste speler liep aan de kant van Cleveland, het beste team was Orlando Magic. Cavaliers-vedette LeBron James tekende voor 41 punten, maar kon daarmee zijn ploeg niet aan de overwinning helpen, aangezien Orlando een beter collectief op het veld had staan.

„Een mooie zege, geniet ervan vanavond”, sprak Orlando-coach Stan van Gundy zijn spelers toe. „Maar morgen gaan we – vanaf het moment dat je opstaat – keihard aan het werk. We gaan voor de 3-1.” Daarmee doelt Van Gundy op de vierde wedstrijd die dinsdagavond in Orlando wordt gespeeld.

De thuisploeg leunde vooral op Dwight Howard die in amper 28 minuten 24 punten scoorde. Nadat Orlando vorige week op 1-0 was gekomen, slaagde Cleveland er vrijdag ternauwernood in de stand gelijk te trekken. Dat gebeurde met een driepunter van James in het eindsignaal: 96-95. De sterspeler van Cleveland werd vervolgens bedolven onder teamgenoten.

In de Western Conference hebben de LA Lakers dankzij 41 punten van topschutter Kobe Bryant zaterdagavond (lokale tijd) de leiding genomen. De formatie was bij Denver Nuggets met 103-97 de sterkste, waardoor de stand op 2-1 kwam, in het voordeel van de Lakers. Bij het ingaan van het vierde kwart stond Denver op voorsprong (79-71). Maar in de laatste periode was Lakers oppermachtig. De ploeg scoorde in dat tijdsbestek 32 punten, tegenover 18 voor Denver. Vanavond is het vierde duel in Denver.

De basketballers van Amsterdam hebben in de strijd om de Nederlandse basketbaltitel nog één overwinning op Den Bosch nodig om kampioen te worden. Het team van coach Arik Shivek won gisteren voor eigen publiek het vijfde duel met 89-77 waarmee de stand in de best-of-seven op 3-2 kwam. Morgen kan Amsterdam in Den Bosch kampioen worden. (ANP)

Bekijk beelden van de winnende driepunter van LeBron James op nrc.nl/sport