`Hezbollah zat achter aanslag op Hariri`

Beiroet. De fundamentalistische organisatie Hezbollah zit achter de moord op de Libanese premier Rafik Hariri in 2005. Dat heeft het Duitse weekblad Der Spiegel zaterdag gemeld op basis van anonieme bronnen rond het Harari-tribunaal in Leidschendam en interne documenten van de onderzoekers. Hariri werd vermoord door een zware autobom in een straat in Beiroet. Volgens Der Spiegel hebben de moordenaars acht mobiele telefoons gebruikt, die zes weken voor de moord op dezelfde dag zijn gekocht in Tripoli en na de moord nooit meer zijn gebruikt. Een van de moordenaars zou op de plek van de moord hebben gebeld met zijn vriendin en zo zijn identiteit hebben onthuld. Het onderzoek zou volgens Der Spiegel ook de explosieven en de vrachtauto hebben herleid tot Hezbollah. Het Hariri-tribunaal wilde niet reageren op ”operationele details”. Hezbollah heeft de beschuldigingen gisteren afgedaan als een poging haar imago te bezoedelen vlak voor de parlementsverkiezingen van 7 juni. Verwacht wordt dat de shi`itische `Partij van God` de verkiezingen gaat winnen.