Geweld tussen sikhs over geloof

Geweld tussen sikhs over geloof Jalandar, 25 mei. Vanochtend braken in onder andere de Indiase stad Jalandar gevechten uit tussen sikhs van verschillende kasten. Aanleiding was een aanval van sikhs in een tempel in Wenen gisteren waarbij een geestelijke omkwam en vijf anderen ernstig gewond raakten. Onder de gewonden waren de vier aanvallers. Met messen en een vuurwapen vielen de mannen tijdens de dienst twee geestelijken aan. Tempelgangers probeerden hen te verdedigen. Getuigen meldden dat de aanvallers sikhs van een hogere kaste waren dan de tempelgangers. Zij zouden gezegd hebben dat de geestelijken het heilige boek, de Sri Guru Granth Sahib, hadden onteerd. Foto AP A train is set on fire by protesters to protest against the attacks on Sikh religious leaders at a temple in Austria's capital on Sunday, in Jalandhar, India, Monday, May 25, 2009. India's Prime Minister Manmohan Singh appealed for calm Monday as riots spread to several north Indian cities to protest a deadly shooting at a Sikh temple in Austria. (AP Photo) Associated Press