Film van de dag

Lili Taylor, Julia Roberts en Annabeth Gish (vlnr) in Mystic Pizza. MYSTIC PIZZA Julia Roberts ( mi) foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Mystic Pizza. Films over female bonding doen het nooit zo heel goed bij mannelijke critici, die vrijwel allemaal allergisch zijn voor de licht hysterische toon waarmee de typische problemen van de vrouw worden opgedist. Vaak is die reactie ten onrechte. Neem Mystic Pizza, de twintig jaar oude, warmbloedige film waarin drie toen nog jonge actrices speelden die later bekend of zelfs beroemd werden: Lili Taylor, Annabeth Gish en Julia Roberts. Allen werken als serveerster in een pizzeria in het plaatsje Mystic. En allen krijgen te maken met moeilijke keuzes in de liefde. (Donald Petrie, 1988, VS), RTL8, 20.30-22.30u.André Waardenburg

    • André Waardenburg