Delfts blauwe kunst tegen verval

Delfts blauwe kunst tegen verval Delft, 25 mei. Twaalf panden aan het Stationsplein in Delft zijn, een paar maanden voor hun sloop, kunst geworden. ‘Maatschappelijk en creatief projectontwikkelaar’ Lotti Hesper heeft het rijtje slooppanden, samen met lokale kunstenaars, scholieren en schildercursisten, Delfts blauw geschilderd en er kunstwerken op bevestigd. Dat moet de plek opfleuren en de verwaarlozing tegengaan. In september gaan de huizen tegen de vlakte om ruimte te maken voor bouwwerkzaamheden. Railbeheerder Prorail gaat er graven voor de ondergrondse spoorlijn. Daarna verrijst op deze plek het nieuwe stadhuis van Delft. Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen Delft, 22-05-09. Delftsblauwe huizenrij, binnenkort afgebroken om plaats te maken voor 'n nieuw stadskantoor. Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van