Castroneves wint Indy500, Doornbos valt uit na lekkage

INDIANAPOLIS, 25 mei. - De Braziliaan Helio Castroneves heeft gisteren voor de derde keer de Indianapolis 500 gewonnen. De Engelsman Dan Wheldon finishte als tweede. De Amerikaanse Danica Patrick werd derde en is de eerste vrouw die in de befaamde race een podiumplaats heeft bemachtigd. Debutant Robert Doornbos vertrok in Indianapolis vanaf de 23ste plaats in de startopstelling. De Nederlander viel tijdens de race uit. Hij kwam vroeg in de wedstrijd in aanraking met een muur. Na reparatie in de pits kon hij de baan weer op, maar moest even later vanwege een lekkage toch afhaken. Hij werd uiteindelijk als 28ste gekwalificeerd. Castroneves won ook in 2001 en 2002. De Braziliaan met de bijnaam `Spiderman` vierde zijn overwinning zoals gebruikelijk, door voor het publiek in de hekken te gaan hangen.