Botsing tussen twee voetbalbolwerken

De finale van de Champions League, woensdag in Rome, wordt een botsing tussen twee voetbalbolwerken. FC Barcelona en Manchester United ontmoetten elkaar in de historie van de strijd om de Europa Cup 1 reeds negen keer. Barça won twee keer, de Mancunians driemaal, vier keer eindigde het duel tussen de twee grootmachten onbeslist. Barcelona is reeds Spaans kampioen, Manchester United pakte de titel in Engeland. De zege in de Champions League zou voor het team de vierde prijs dit seizoen kunnen opleveren. Eerder pakte United in Engeland al de League Cup en won het de wereldbeker voor clubs. Het doel van de Britse ploeg wordt verdedigd door Edwin van der Sar (38), niet meer uitkomend voor Oranje, maar wel in de herfst van zijn carrière grossierend in titels.