'Berlusconi loog over 18-jarige'

Silvio Berlusconi „moet de waarheid vertellen”. Hij moet antwoorden op de tien vragen die het dagblad la Repubblica 14 mei stelde over zijn relatie met de achttienjarige Noemi Letizia. Dat vindt de leider van de grootste oppositiepartij, de Democratische Partij, Dario Francischini.

Berlusconi weigerde tot nu toe te antwoorden aan de „jaloerse en haatdragende” krant. Maar de privé-escapades van de Italiaanse premier zijn sinds dit weekend een politieke kwestie. Aanleiding is een interview met de ex-vriend van Letizia in La Repubblica gisteren. De 22-jarige fabrieksarbeider Gino Flaminio stelt zijn geliefde Noemi te hebben verloren door de Italiaanse premier. Volgens Gino kent Berlusconi Noemi sinds oktober 2008 en belde hij haar op nadat hij een foto van haar had gezien. Gino: „Hij zei dat hij getroffen was door haar ‘engelachtige gezicht’ en haar ‘puurheid’.”

Volgens Gino is Noemi tijdens de jaarwisseling een week te gast geweest in de vakantievilla op Sardinië van ,,Papi’’, zoals zij Berlusconi noemt. Er zouden dertig tot veertig meisjes zijn geweest. Berlusconi heeft bevestigd dat Noemi bij hem was in Sardinië.

La Repubblica stelt dat blijkt dat „Silvio Berlusconi keer op keer publiekelijk heeft gelogen”. „In een Angelsaksisch land zou een vergelijkbare affaire tot een afzettingsprocedure leiden’’, aldus de krant.