8 redenen om uit te gaan

Tong Tong Fair Foto Pierre Crom WFA17T:TONG TONG FAIR:DEN HAAG;21MAY2009-Vandaag is de 51e Tong Ton Fair (Indische manifestatie Pasar Malam Besar) van start gegaan op het Malieveld in Den Haag. Bezoekers rusten uit.WFA/pc/str.Pierre Crom WFA

1 ervaringstheater

De grote beweging

Utrecht. Startpunt: Roltrappen in Hoog Catharijne, uitgang Jaarbeursplein. Tijden: 17.00, 17.45, 18.30 & 19.15u. Prijs: 12 euro. www.festivalaandewerf.nl

Dries Verhoeven brengt tijdens Festival a/d Werf een voorstelling waarin de ervaring van de bezoeker wordt gestuurd. Het publiek zit in een kleine bioscoopruimte en ziet het leven, zoals dat zich op dat moment buiten afspeelt, als een film.

2 film(maker)

Meet & Greet Bas Berkhout

Nijmegen: LUX. Tijd: 20.00u. Entree: 7,50 euro. www.lux-nijmegen.nl

Roos Rebergen – Weet ik niet zo goed is een documentaire over singer-songwriter Roos Rebergen. Regisseur Bas Berkhout is na de vertoning aanwezig voor een ‘Meet & Greet’.

3 workshop

Luchtgitaar spelen

Rotterdam: Asker V. Tijd: 21.00u. Inschrijven: 010-4118458. www.rotterdamstudentenfestivals.nl

Tijdens het Rotterdams Studenten Muziek Festival, dat tot en met 27 mei duurt, komt oud-wereldkampioen Michael ‘The Destroyer’ Heffels langs om de fijne kneepjes van de luchtgitaar over te brengen.

5 muziek

Sunn O)))

Rotterdam: Arminius. Tijd: 20.15u. Entree: 15 euro. www.wormweb.nl

Sunn O))) viert haar 10-jarig bestaan met een korte tour langs kerken, kathedralen en andere ongebruikelijke locaties. De Amerikaanse metalband speelt uitsluitend nummers van hun eerste album The GrimmRobe Demos.

5 film

Breaking Ground NL

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Tijd: 19.45u. www.hartlooper.nl

Breaking Ground NL is het tweemaandelijks platform voor de Nederlandstalige studentenfilm. Animatie, docu, fictie en experimentele film van studenten aan de Nederlandse en Vlaamse filmscholen wordt afgewisseld met tips, trucs en commentaar van professionele filmmakers.

6 festival

51e Tong Tong Fair

Den Haag: Malieveld. T/m 1 juni. 0900-7272 762; www.tongtongfair.nl

De Tong Tong Fair, voorheen de Pasar Malam Besar, is het grootste Euraziatische festival ter wereld en bestaat uit de Grand Pasar, de Eetwijk en het internationale Tong Tong Festival met zo’n 400 voorstellingen. Het festival heeft als thema ‘De Zee’.

7 muziek

Rotterdamse Operadagen

Rotterdam: diverse locaties. T/m 31 mei. www.operadagenrotterdam.nl

Diverse vormen van opera en muziektheater op allerlei locaties. Vanavond geeft Miranda van Kralingen een concert op het Bellamyplein. In Theater Walhalla kun je dagelijks vanaf 13 uur – gratis – genieten van Chinese thee, muziek, poëzie, workshops, kalligrafie en Chinese films.

8 gesprek

Women Inc. Fryslân van start

Leeuwarden: Café Wouters. Tijd: 20.00-22.00u. www.womeninc.nl

Het eerste avondvullende programma van WOMEN Inc. Fryslân heeft als onderwerp de emancipatie van het ouderschap. Roos Wouters en Pia Dijkstra gaan hierover in gesprek met moderator Miranda Werkman.