Muziek en magie: Xavier Mortimer

Zaterdag naar het Festival du Rire in Rochefort, Zuid-België, geweest. Doel: de Fransman Xavier Mortimer weer horen en zien. Hij speelt klarinet, accordeon en tuba, hij danst, mimet, is videokunstenaar, jongleur en een innemend theatermens, een musicerende magiër, een magische muzikant.

We waren ondersteboven toen we hem twee jaar geleden hadden gezien op het festival van Avignon. Een van zijn klarinetloopjes is mijn ringtone. Na een lange serie in het Parijse Théâtre des Mathurins treedt hij van 5 tot 31 augustus hij op in het Edinburgh Fringe Festival. Wie in de buurt is kan beter tijdig kaartjes bemachtigen.

Dit filmpje verklapt een paar kunstjes en deuntjes, maar geeft niet helemaal prijs waarom ook in de Ardennen de zaal helemaal los ging. Hij heeft wel es in Nederland opgetreden, maar te weinig.

    • Marc Chavannes