Zomers

Morgen kan het plaatselijk al 25 graden worden, maandag lukt dat op meer plaatsen. De zon doet goede zaken, maar later op maandag worden regen en onweersbuien verwacht. Na deze buien koelt het weer af.

Vanmiddag komen in het noorden enkele wolkenvelden voor, elders schijnt de zon eerst volop. Maar vanavond komen in de zuidelijke provincies ook wolken opzetten en later is een (lokale) regen of onweersbui mogelijk. Ook komende nacht is er vooral ten zuiden van de grote rivieren kans op enkele buien. Het wordt vanmiddag 18 graden op de Wadden tot 23 in Zuidoost-Brabant en Limburg. Er staat weinig wind.

Morgen overdag is het eventuele onweer alweer naar België weggetrokken en worden flinke zonnige perioden verwacht. De middagtemperatuur bereikt maximima van 17 graden op de Waddeneilanden tot 25 in Limburg. Aan de westkust wordt het ongeveer 20 graden. De wind is hooguit matig, kracht 3, aan zee 4, uit noordelijke richtingen.

Maandag steekt er een oostelijke bries op en wordt er warmere lucht aangevoerd, waarin de temperatuur landinwaarts tot 25 graden stijgt. De zon krijgt eerst veel ruimte, in de loop van de middag en vooral ’s avonds komen vanuit het zuiden echter (onweers)buien opzetten. Deze maken een einde aan de warmte, want dinsdagmiddag is het rond 17 graden en ook dan worden buien verwacht.