Volgende week in NRC Handelsblad

Maandag

Het Pinkpopfestival komt er weer aan. Een profiel van Pinkpopbaas Jan Smeets, de ‘knuffelbare kruidenier’ van de muziekwei. Op de binnenlandpagina. In het katern Sport: een portret van de ambitieuze jongerenploeg van wielrenner Lance Armstrong, die onder leiding staat van Axel Merckx (zoon van Eddy Merckx).

Dinsdag

Alles over het 47 miljoen jaar oude fossiel Ida, het kleine primaatje, ‘schakel in de evolutie’. Bij Wetenschap. Op de sportpagina een interview met volleybalinternational Kay van Dijk, die ervaring opdeed in de heftige Zuid-Koreaanse competitie.

Woensdag

Op de filmpagina een bespreking van Departure van de Japanse regisseur Yojiro Takita, dit jaar bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse film. In het katern Economie: interview met hoogleraar (en directeur bij de WRR) Anton Hemerijck over de rol voor de overheid na de crisis.

Vrijdag

Elsbeth Etty interviewt Nobelprijswinnaar Toni Morrison over haar laatste roman Een daad van barmhartigheid. In de bijlage Boeken. En in het Cultureel Supplement: De wereld rond met de Claude mirror, een convexe spiegel die in de 18de eeuw veelvuldig werd gebruikt voor het schilderen van landschappen, en waarvan de Britse geestelijke en reiziger William Gilpin de belangrijkste pleitbezorger was.

Zaterdag

Weinig kiezers weten wat Europarlementariërs doen. En toch moeten zij op 4 juni 25 nieuwe parlementariërs kiezen. Een groepsportret van de Nederlandse afgevaardigden in Brussel en Straatsburg. In NRC Weekblad.