Tv-series op dvd de keuze van Dirk Limburg

Kiefer Sutherland:24: Season 720th Century Fox,6 disks. $ 49,98

Het nieuwste deel van de spannendste tv-serie aller tijden is in Amerika deze week op dvd uitgekomen. Anti-terreuragent Jack Bauer wordt berecht omdat hij martelde, maar het land wordt bedreigd. Dus krijgt hij 24 uur en 24 afleveringen om de VS te redden. De reacties waren enthousiast op dit seizoen waarvan de VS maandag het slot zag. Vanaf eind augustus komt de politieke actiethriller op de Nederlandse tv. Wie een dvd-speler heeft die Amerikaanse schijfjes accepteert hoeft niet te wachten. De nieuwe president in 24 is dit keer een vrouw.

Andrew Davies:Little DorritBBC, 4 disks, € 20,99

Arm, rijk, arm, rijk? Het leven van Amy Dorrit kent ups en downs. Weer een fantastisch licht-satirisch tv-drama van de Britse tv-schrijver Andrew Davies naar een boek van Charles Dickens. Na Bleak House nu Little Dorrit, het verhaal over een al te zorgzame dochter van een man die dat niet verdient. Niet verfilmd als een groots drama, maar als een lichtvoetige vervolgserie waarin een dreigend noodlot zorgt voor spanning. Vooral 15 maal een half uur een heerlijke vlucht naar de soms uitzichtloze en wrede wereld van 1820, waar het geluk toch toeslaat.

Anthony E. Zuiker: CSI: Seizoen 8 (deel 2)CBS Home Entertainment, 3 disks, € 39,99

In het achtste seizoen van CSI: Las Vegas kreeg forensisch rechercheur Warrick Brown ineens een hoofdrol. De altijd betrouwbare assistent van Grissom beet zich vast in een zaak en leek zichzelf daarin te verliezen. In de zojuist verschenen box met de tweede helft van dat seizoen bereikt het verhaal van Warrick een dramatisch hoogtepunt. Daarnaast natuurlijk in iedere aflevering tal van andere zaakjes die CSI-speurders op de vertrouwde en uiterst onderhoudende wijze oplossen. Perfect en met een minimum aan tekst in beeld gebracht.