selectie

Erik van MUISWINKEL (1961), cabaretier,kleinkunstenaar. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 7 april 2008
Erik van MUISWINKEL (1961), cabaretier,kleinkunstenaar. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 7 april 2008 ©Vincent Mentzel 2008

amusement

Grenzen aan de grap. Erik van Muiswinkel onderzoekt het gevoel voor humor van de Italianen. Gesproken wordt met onder anderen typetjesmaker Marco Marzocca, die niet kan lachen om Theo Maassen die een gekruisigde Jezus zoent, en met Sabina Guzzanti, die van de televisie werd geweerd na haar persiflage van Berlusconi.Ned.3, 20.10-21.05.

Wuthering Heights. Dit jaar geproduceerd tweedelig televisiedrama naar de roman van Emily Brontë uit 1847. Met Tom Hardy als Heathcliff, Charlotte Riley als Cathy en Rosalind Halstead als Isabella. Het tweede deel wordt op 30 mei uitgezonden.Eén, 21.15-22.25u.

Amsterdam Comedy Festival. Registratie van tweedaags festival vanuit De Melkweg in Amsterdam. Met bekende en onbekende grappenmakers uit binnen- en buitenland. Howard Komproe en Henny van Loon doen de interviews. Ned.3, 23.05-00.05u.

sport

Grote Prijs van Monaco. Rechtstreeks verslag van de kwalificatieritten op het stratenparcours in Monte Carlo. BBC1, 13.10-15.15u.

Ronde van Italië. Het wielerpeloton vertrekt vandaag in de buurt van Florence om over de Apennijnen naar Bologna te koersen. Onderweg geen hoge bergen, maar genoeg heuvels die het de sprintersploegen moeilijk zullen maken het peloton gesloten te houden. Eén, 15.00-17.30u.

Golf: PGA Championship. Jaarlijks begin van het internationale wedstrijdseizoen in dit deel van de wereld. Vandaag de derde ronde van deze belangrijkste wedstrijd van de Europese tour. Sinds 1984 wordt het elk jaar gespeeld op de links van de West Course in Wentworth, aan de zuidoostkust van Engeland. BBC1, 15.15-18.30; BBC2, 18.30-19.35u.

Radio

Zaterdagmatinee Live. Het Freiburger Barock Orchester met de Ouverture in F groot van Jan Dismas Zelenka en de cantate Ich habe genug van Bach. Na de pauze het Asko/Schönberg Ensemble met Bach Measures van Harrison Birtwistle en Der Maler träumt van Wolfgang Rihm. Het laatste werk werd in opdracht van de Zaterdagmatinee geschreven.Radio 4, 14.15-17.00u.

Nuevo Tango Nuevo. Mattie Poels presenteert muziek die zich door tango heeft laten inspireren. In het voetspoor van Piazolla en zijn Tango Nuevo uit de jaren 50 wordt tangomuziek tegenwoordig door vele muzikanten omarmd. Radio6, 21.02-00.00u.