Ontspannen

None

Waarom Foam, het Fotografiemuseum Amsterdam, presenteert een tentoonstelling van de Italiaanse fotograaf Massimo Vitali (Como, 1944). Eind jaren negentig werd hij bekend met zijn groot formaat kleurenfoto’s van drukbezochte stranden in Italië. Vitali heeft vooral belangstelling voor recreatieve en ontspannende situaties en vakantiesferen. Het strand, de discotheek en het massatoerisme behoren tot zijn favoriete onderwerpen. Een groot deel van de tentoonstelling bestaat uit nieuw werk dat voor het eerst bij Foam wordt getoond.

Wat Het strand van Catania op Sicilië in 2007. Massimo Vitali gebruikt doorgaans een klassiek fototoestel, een Deardorff 11×14 inch. Een houten model uit de jaren vijftig waarmee hij met de grootste precisie zijn onderwerp vastlegt. Vervolgens worden de beelden digitaal uitvergroot.

De tentoonstelling is van 29 mei tot 9 september 2009 te zien in Foam Amsterdam, Keizersgracht 609 in Amsterdam.

Voor meer informatie www.foam.nl