Naar tandarts in Parijs

Robin van Persie onderbreekt volgende week even het trainingskamp van het Nederlands voetbalelftal in Hoenderloo. De aanvaller van Arsenal moet zich donderdag in een kliniek in Parijs aan een verstandskies laten opereren. Van Persie meldt zich donderdag bij Oranje, iets eerder dan sommige anders spelers uit de ‘grote’ landen. Die dag is hij er dan even uit. Bondscoach Bert van Marwijk verwacht niet dat zich bij de ingreep al te veel complicaties voordoen. Begin juni speelt Nederland in de WK-cyclus tegen IJsland en Noorwegen.

Van Marwijk twijfelt wel of Ibrahim Afellay op tijd fit is. De PSV’er heeft nog last van een beenblessure, die hij twee weken voor het einde van de competitie in een duel met Heracles opliep.

Evenals Edson Braafheid trainde Afellay gisteren op een oefenstage van Oranje in Hoenderloo apart van de groep. De linksachter van FC Twente heeft last van de rechterenkel. Hij verwacht maandag weer fit te zijn. Van Marwijk heeft twaalf voetballers bij elkaar geroepen. Het gaat om spelers die niet meer voor hun club in actie hoeven te komen en een aantal dat mogelijk op de wat langere termijn geschikt is voor de selectie. (ANP)